כל מה שאנחנו שמים ברשת יכול להיות לטובתינו, אבל יכול גם לשמש כנגדנו. פעמים רבות, אנשים שמחפשים שירותים ומוצרים כמו שלכם יחפשו או יתקלו בפרופיל הפייסבוק שלכם, באתר או בחשבון האינסטגרם, וזו למעשה הפגישה הראשונה שלהם אתכם. איזה רושם עושה הפגישה הראשונה הזו? מה הם רואים? מה הם מבינים? האם מה שהם רואים יגרום להם להרים לכם טלפון? להירשם לניוזלטר שלכם? אולי פשוט להמשיך לדפדף ולחפש איש מקצוע אחר.
איך אפשר לייצר נוכחות ברשת כך שהפגישה הראשונה הזו תשאיר רושם?
11 טיפים מעשיים:
- קודם כל החליטו איך אתם רוצים שיתייחסו אליכם. כמקצועיים? קלילים? מגניבים? קוליים? יצירתיים? (ולא, כנראה שאי אפשר גם וגם וגם). ברגע שבחרתם זה ישמש אתכם כעוגן. כל פוסט, תמונה או הגיג שאתם חושבים לשים ברשת צריך להיבחן עפ"י הקריטריונים ששמתם לנגד עיניכם. נניח שהחלטתם שאתם רוצים שיתייחסו אליכם כאנשי מקצוע שקולים, מחושבים, רציניים: האם כל תמונה שצילמתם בטיול האחרון באמת רלוונטית למיתוג כזה? חישבו מה יקרה אם מי ששוקל להשתמש בשירות שלכם ייתקל בפעם הראשונה בתמונה כזו.
- השקיעו בנכס דיגיטלי משלכם – אם אתם רוצים להתפס ברצינות, לא מספיקה נוכחות דיגיטלית ברשתות החברתיות. אתר או בלוג ימתגו אתכם הרבה יותר ברצינות, ויתנו לאנשים הצצה לידע ולעשייה שלכם, בלי הסחות הדעת של הרשתות. עוד על חשיבות הנכס הדיגיטלי, כאן. למה לא כדאי להתמקד רק ברשתות? כאן.
- שימו את הקוראים במרכז. אנשים צורכים תוכן כשהתוכן מדבר עליהם, נוגע בנקודות רגישות, נותן להם ערך. מעטים האנשים שישקיעו את זמנם הדיגיטלי היקר במשהו שלא נותן להם ערך. כדי לתת ערך אמיתי ללקוחות או לקוראים שלכם, אתם צריכים להכיר אותם, ואז לשים אותם במרכז. איך עושים זאת? לומדים מי הקהל, למה הוא זקוק, ואז מנגישים את החומר בצורה הכי מתאימה לו. עוד על כתיבה פשוטה ונגישה, כאן.
- פרסמו תוכן ירוק עד – תוכן שממשיך "לעבוד" עבורכם גם חודשים ושנים לאחר שהוא נכתב, יעשה את עבודת המיתוג עבורכם. תוכן כזה מנגיש את הידע שלכם לקוראים, ועונה על שאלות שאנשים שואלים שוב ושוב. נניח שאת קוסמטיקאית? אם תכתבי טיפים לשמירה על עור הפנים בעונת המעבר, זה יהיה רלוונטי גם בעוד שנה או שנתיים למישהי שסובלת מהיובש.
- תנו ערך, ובנדיבות. אנשים מחפשים פתרונות לבעיות שלהם. הם רוצים לקבל פתרון מקיף ומלא, שלא ייאלץ אותם לחפש במקום אחר. תהיו אתם אלה שנותנים להם את הידע שלכם. אל תפחדו לתת את כל מה שיש לכם. אם אנשים לא ימצאו את הפתרון אצלכם, הם ימצאו אותו במקום אחר. נדיבות כובשת, מעידה על רוחב הידע שלכם וגם ממתגת אתכם היטב. תנו ערך, אבל אל תמכרו, בעיקר לא ברשתות החברתיות. אנשים באים אליהן כדי ליהנות, לתקשר, לייצר קשרים חברתיים, למצוא תשובות לשאלות שלהם. הם לא רוצים שימכרו להם שם, אז במקום למכור, תנו ערך. הכנתי לכם צ'קליסט מלא לפוסט בעל ערך, כאן.
- אמצו חשיבה מגזינית. ראיתם פעם מגזין שבו כל התוכן הוא מכירתי? ברור שלא, כי אף אחד לא יקנה אותו לעולם. בעולם של היום – אנשים "משלמים" לנו בתשומת לב, בזמן שהם משקיעים בתוכן שלנו. ככל שהם משקיעים יותר זמן בתוכן שלנו, כך הם מתחברים אלינו יותר. אם התוכן שלנו יתן להם מענה בתחומים שמעניינים אותם, הם לא יצטרכו לחפש אותו במקום אחר. חישבו על מגזין בריאות למשל: הוא לא מדבר רק על תזונה, אלא גם על ספורט, ואולי גם על מדיטציות ומיינדפולנס, ואולי אפילו על סטיילינג וחופשות בריאות.
- כבדו את הזמן והפניות של הקוראים והלקוחות שלכם. או במילים אחרות – אל תחפרו ואל תדברו על עצמכם יותר מדי, תנו להם ערך, כתבו בצורה פשוטה (אף אחד לא רוצה לעבוד קשה און ליין). מי מוכן לבזבז זמן יקר על עוד מאמר מיותר, עוד עצה שאי אפשר ליישם או עוד פוסט מכירתי?
- השתמשו באסטרטגיה – אסטרטגיה היא מילת קסם. תכנון וחשיבה על המיתוג מראש, על המטרות שלכם ועל נושאי הפוסטים שתרצו לשים בכל פלטפורמה יצרו לכם לא רק ראש שקט להמשך, אלא גם מיתוג ושפה אחידה בכל המקומות. קצת על אסטרטגיית תוכן, פה.
- אין פרטים קטנים. אומרים שעל הבמה רואים הכל. מניסיון, זה נכון. היום הרשת היא הבמה שלנו, ולכן שימו לב לכל פרט – בדקו אם הסטטיסטיקה ששילבתם בפוסט נכונה, עשו עוד הגהה, ערכו את הפוסט או אפילו תנו למישהו לקרוא לפני שאתם מפרסמים. איך לערוך תוכן? כאן.
- זכרו שלא הכמות תשאיר אתכם בתודעה, אלא האיכות. לא כל תמונה, כל טיול או כל ארוחה שאכלתם יצרו רושם, אלא דווקא עצות מועילות, ידע שימושי, דעה מעניינת. בתוך כל הרעש הדיגיטלי והמיקרו תכנים, דווקא מתן ערך בולט. בעיני מוטב להשקיע בפוסטים איכותיים מאשר לפרסם כל מחשבה שעלתה לראשינו. ערך וצניעות כל כך בולטים היום בעולם שמלא בשטויות דיגיטליות.
- חשבו לפני שאתם מפרסמים דברים. השארתי את הבונבוניירה הזו לסוף, כי אם יש משהו שהייתי שמחה שתצאו איתו מהפוסט הזה, זו האפשרות לחשוב רגע לפני שאתם מפרסמים משהו. לא לפעול באימפולסיביות בעולם שמקשקש את עצמו לדעת דיגיטלית? לגמרי. לפעמים דקה של חשיבה תמנע הרבה עוגמת נפש. זה נכון על כל תגובה, על פוסטים, על עוד תמונה ובטח על שיימינג.
איזה טיפ מדבר אליכם? מה אתם כבר עושים ומה אולי כדאי להוסיף?